pirmdiena, 2013. gada 14. oktobris

Rudens esence

2013. gad rudens tik tiešām ir tieši tik skaists un bagāts, kā tiek dziedāts skaistās dziesmās un aprakstīts dzejā - Zelta rudens Latvijā. Un vai brauc, vai nē uz Siguldu, šogad par rudeni var priecāties nedēļām ilgi visdažādākajās Latvijās vietās. Arī pie mums Balvos un Silakrogā. 
Saules apmirdzēts rudens, miglā tīts rudens... Siltāks un dzestrāks... Priecīgs un ar smeldzīti... 
Un šī gada rudens man iezīmējās arī ar Skolotāju dienu.
 Jo tagad arī mūsmājās ir skolnieks, tāpēc atkal esam tieši saistīti ar skolu. Un ieraugu skolotājus, kas mācīja arī mani 1. klasītē.  Kā arī šogada, kad viens pilns gads jau ir nostrādāts par skolotāju, priecājos par skolnieku sagatavotajiem pārsteigumiem Skolotāju dienā.
Un vēl īpaša Skolotāju diena šogad bija ar to, ka vadīju stundu sava pirmklasnieka klasē, jo Balvu pamatskolā ir tradīcija, ka Skolotāju dienā vienu stundu pasniedz kāds no bērna vecākiem. Tā bija ļoti interesanta un jauka pieredze. Kopā zīmējām, līmējām, veidojām un mēģinājām ieklausīties viens otrā Dabaszinību stundā. 
Par to, kāds rudens šogad man apkārt un, kas mums izdevās Dabaszinībās turpinājumā:
 Dabaszinības stunda Balvu pamatskolas 1.b klasītē
 Lūk tāds krāsains koks mums bija stundas beigās...
 Un krāsainas lapas, kas ļauj mums atcerēties par rudeni arī ziemā, var vienkārši un interesanti pagatavot... Un, kā izrādijās, tad nemaz tik viegls nebij šis uzdevums pirmklasniekiem. Bet, kad jau saprata, tad jau krāsoja uz nebēdu...
Darbam ir nepieciešamas koka lapas, baltas papira lapas, krāsainas kartona lapas, krāsu zīmuļi (var arī ar vaska krītiņiem), šķēres un līme...
Lapas "asinsvadiņus" atstājam uz augšu un liekam balto lapu virsū...
 Un uzmanīgi ar krāsu zīmliem krāsojam un ieraugām brīnumu...
Un tad lapas var izgriezt un uzlīmēt uz krāsaina kartona... Top apsveikumi un papīra rotājumi...
 
 Un tā tapa arī spēļu naudiņa mūsmājās... Bērni tik aizrautīgi krāsoja un grieza. Un skaitīja...
Darbīgu rudeni... 
Elīna

1 komentārs: